Thursday, 5 December 2013

-F.R.E.E.D.O.M-


YAYYY ! I'M FREEDOM ! 

Assalamualaikum Dear Readers. Sorry Lia dah lama sangat tak update blog. Hm, busy exam. Mohon faham okay ? :p *muka bajet baik* hahaha. seriously lah busy :( hm. 

.....................

SAYA NUR ALIAH BINTI ABD HARIS TELAH MENAMATKAN SESI PERSEKOLAHAN PADA 2 DISEMBER 2013.

......................

Alhamdulillah , SPM tak sesusah yang dijangka. Just paper Perdagangan & Ekonomi rasa macam !@#$%^. hahahaha. Maybe sebab paper tu belakang2.., and tak sabar nak merdeka. Excited sangat sampai dah merdeka tak tau nak buat apa. Tu lah, lain kali jangan nak excited sangat nak habis sekolah bagai. Nanti jadi macam aku, rasa nak pergi sekolah je hari-hari. haishhh.... hahahahah. 

......................

Sepanjang zaman persekolahan yang aku lalui ni, pelbagai pahit getir kehidupan aku tempuh. Macam-macam jenis kawan jugak aku jumpa. Macam-macam jenis perangai jugak aku kena jadi sebab nak ikut tone dorang. hahahah. Last-last masa nak habis sekolah nie jugaklah kau jumpa true friend kau sampai kau tak boleh renggang langsung dengan diorang walaupun sehari. Rasa macam rindu gila bila tak jumpa sehari. Pulak dia memang jenis yang sebulu dengan kau, boleh terima apa yang kau buat, sama-sama otak gila,... Oleh kerana mereka inilah, kalau kau rasa nak ponteng sekolah pun, fikir dua tiga kali. Nak berhenti sekolah tu lagi lah seksa kemain. Alhamdulillah rumah diorang dekat, senang nak keluar sama-sama. Bayangkanlah, kat sekolah dengan diorang, petang-malam tuisyen dengan diorang, sabtu ahad study pun dengan diorang. Susahnya nak pisahkan kitaorang , seperti air dicincang tidak akan putus. hmm.... 


Bila korang susah & sedih, baru korang akan kenal.. siapa kawan , siapa lawan. Aku bukan nak berlagak macam dah besarlah. Tapi sepanjang aku sekolah and hidup nie, aku jumpa macam-macam jenis orang . Daripada sosial ke anti-sosial punya orang..., semua aku pernah kawan. Pulak aku nie jenis senang bergaul dengan orang, so, senang nak buat analisis tentang manusia zaman sekarang. hahahaha. Konklusinya, berkawan dengan semua sama je. Asal niat kau ikhlas nak berkawan, semua okay :) Dan yang paling penting, kau jadi diri sendiri. 


DEAR 5 KEKWA , GENG DATIN + KAK YONG yang ku sayangi. Thanks sebab jadi kawan lia for 2 years nie. Thanks to Allah for giving me friends like you guys. Without you guys, i won't be like who i am now. Me sayang awak semua. Jangan lupakan me bila dah berjaya. I'll never forget you guys. Macam-macam kita tempuh bersama. Gelak, nangis, gaduh sama-sama. Even bila sorang gaduh , semua gaduh. Ya Allah , bila lagilah aku nak rasa happy macam tu bila dah takde korang. May Allah bless you guys. Goodluck for your future. I wish all the best for you guys. All our memories never die. Insyaallah :')


.....Memories Of Us.....







































I MISS YOU AND I ALWAYS LOVE YOU GUYS :')





Monday, 24 December 2012

❤ ! Awak ! Awak ! ❤

♥ • ΔLIΔH • ♥

♥ • ΔLIΔH • ♥


Assalamualaikum My Reader :') Sorry dah lama tak update pape kat blog nie. Busy sikit . Biasalah cuti sekolah kan ? Anyway , how are you ? ;) Adakah sihat macam saya ? *tunjuk perut atok kfc* Hhahahaha :D Happy lah macam saya niee . Sentiasa gelak walau macam mana pun keadaan sekeliling . *Hamboii, ayat BM* Maaf buat reader-reader saya nie menunggu :( *Rasa nak joget-jogetkan dengar lagu blog saya ? okay , slowkan volume*

......................

Post saya untuk kali nie , RANDOM :) Yeahh ~ To All My Bestfriend . Bestfriend saya merata-rata . Kalau nak buat sorang-sorang karang , tertinggal sorang , touching pulak . Cepuk karang ! hehehehehe :p Lia sayang semua kawan-kawan lia kayh :') *wipe tears*

........................

~ Bismillahhirrahmanirrahim ~

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada para sahabat yang aku sayangi sampai aku mati :') Terima kasih sebab sudi terima Nur Aliah Binti Abd Haris yang sewel ni jadi kawan korang . Lia bersyukur sangat dapat kawan macam korang . Even ada jugak perangai yang mintak kena sula . Bila Lia tengah ada problem , korang jugak yang teman Lia . Tempat Lia luahkan perasaan. Walaupun kadang-kadang kite perang macam nak baling penyapu , *penyapu jea pun* tapi , kau tetap dalam anganku ~ Cehhhh xD Lia still sayang korang . Lia mintak maaf kalau Lia banyak sakitkan hati korang OR Lia TERabaikan korang OR korang ada tak puas hati dengan Lia :') Lia cuma manusia biasa . Lia buat salah , korang pun mesti ada buat salah jugak kan ? It's okay :) Lia dah maafkan. Tapi , kalau ada yang tak puas hati dengan Lia , bagitau awal-awal. Face to Face ke , Call ke , tulis surat then letak kat peti surat rumah Lia ke , asalkan jujur kayh ? Baik bagitau benda betul daripada menipu :) I hate cheating & liar . 

Lia ada nasihat sikit untuk korang & untuk diri Lia sendiri :) Jangan riak dengan kelebihan diri . Even awak kaya macam mana pun , persahabatan tak boleh dibeli dengan duit awak . Lia tak kesah awak menunjuk depan Lia . Sebab Lia sedar diri. Lia nie orang biasa jea . Duduk pun dengan atok . Kalau takde atok , entah Lia merempat kat mana ntah . Awak , harta awak tu semua sekelip mata jea boleh hilang. Lia bukan nak doakan awak jadi miskin ke apa . Lia just nak awak hargai kawan-kawan kat sekeliling awak. Kawan memang senang nak cari . Tapi susah nak cari orang yang ikhlas kawan dengan kita :) Awak bagitau orang yang awak tu kaya, menunjuk-nunjuk . Orang yang mata duitan tu merangkak-rangkak nak kawan dengan dengan DUIT awak . Okay awak ? Faham tak apa yang Lia cuba sampaikan ? Kalau tak faham jugak ....~ Jangan jadi orang lah ! *sakit pulak hati aku* 

Terima Kasih :) Thank You :) Arigato :) sebab terima Lia seadanya . Layan Lia elok-elok . Rasa macam sangat dihargai :') *wipe tears* Lia rasa bertuah sangat dapat kawan awak awak nie. *nak peluk ! hmmm* Ada Pak Ustaz , ada macam Mama , Abang , Adik , kembar , penyanyi , penari , hantu , doreamon , giant , mak lampir , body guard, badut , cinderella , snow white . Okay ... actually , macam-macam jenis . Kalau nak list , penatlah Lia :( Hidup awak mesti rasa dah complete sangat kalau ada kawan macam nie . Hidup takkan pernah bosan . Believe me :) That's why Lia pentingkan kawan-kawan Lia . 

To My Haters , kau jangan cari pasal dengan kawan-kawan aku eh ! Aku rejam sekor-sekor ! *gangster tak * HAHAHAHAHAH *evil laugh* ehemm , biasalah . Kalau dengan haters nie kena garang sikit . *jetjet jeaa* Please kayh ? Kalau nak dajal sesape , tak payah nak usik kawan-kawan aku . Aku tepuk dahi kau sampai jadi alien kang ! ~.~ *hulur tangan* Mari kita berdamai ? pui pui pui . Ayat ...! Okay , jom ? Aku tak suka ada musuh nie . Buat aku UP jea xD Heheehehee :p 

 DEAR BESTFRIEND , STAY WITH ME FOREVER ? :') 



















































Haaaaa ~ Amik kau xD Banyak gambar kan ? Padahal orang yang sama jea -.- Kalau ada gambar yang takde , LIA MINTA MAAF :( Hmmm , That's All For Today . Sorry kalau blog Lia nie banyak kekurangan. Ada Lia Kesah ? Hahahaha :D Nie Blog Lia :) Sukasuki Liaaaaaaa ahhhhhhhh ! 

I have one new story ! ^-^ Tunggu 29.12.2012 okay ? Lia post nanti :3 Hehehehehehe  
...........................................

 Thanks For Reading 
- Wassalam -


                    

Tuesday, 18 September 2012

Just a story :)

Boy : I miss you.

Girl : And so?

Boy : I really did.

Girl : oK.

Boy : I’m sorry.

Girl : What for?



Boy : For ignoring your efforts to communicate with me.



Girl : Its OK. I got used to it, then I got tired, so I stopped trying and started forgetting.



Boy : I..  I…tried to forget about you, you see.



Girl : ….



Boy : Cause it tore me apart that we can never be…



Girl : its OK.



Boy : Why is it so OK?



Girl : I got used to days hoping you’d be back, but then you never did. I started facing reality, and started to get a move on.



Boy : Wait…am I too late?



Girl : Too late for what?



Boy : To court you?



Girl : You know, I’ve always wanted to hear that from you. Back then, a years ago. But…I got used to only wishing for it..then realized it would never happen, so I stopped hoping.



Boy : I’m really sorry, but dont worry, this time, I will make your wishes come true.



Girl : Its my turn to say sorry. Time got into me. You’ve broken my heart already. I cant risk experiencing that again. Thank you anyway. For communicating with me after a years of silence ..

Monday, 17 September 2012

I let you go :') FOREVER ❤

Assalamualaikum my Readers :') 





.........................................

Lia dah lepaskan dia :') Benda yang lia takkan buat dalam hidup lia . Tapi sekarang , lia buat :') 




Macam-macam lia buat untuk lupakan dia . Buat benda yang paling dia benci . Tangkap gambar dengan lelaki , contact dengan Sufi ., contact dengan ramai lelaki . Semua lia buat untuk dia bencikan lia. sebab tu jea cara lia nak lupakan dia . Bila dia dah bencikan lia , mesti lia taknak kacau hidup dia lagikan ? :') 

Lia berlakon kat twitter konon dah ada yang lain . Happy dengan hidup lia . But , no one knows what im feel . Lagipun , Hafiz dah happy sangat dengan life dia . Tinggal lia sorang jea sekarang nak move on . Dia maybe dah ada pengganti lia . Walaupun sakit nak move on , tapi tu lah lumrah hidup kan ? :') Sorry awak , lia tipu konon dah ada pengganti awak . Lia just nak tengok awak happy :') Awak happy kan lia takde dalam hidup awak ? Takpe awak .. lia happy tengok awak happy . Tahniah awak sebab dapat bahagiakan diri awak tanpa lia :) 

Lia dah tak tau nak cakap apa dah . Lia harap sangat-sangat harini ialah hari terakhir lia nangis pasal dia . Lia dah penat nak nangis . Kesian mata lia niee . Bengkak everyday . 







To Hafiz : Awak , saye tak pernah salahkan awak atas apa yang berlaku selama nie . Saye faham keadaan awak . Saye mintak maaf awak . Saye sangat tak sempurne untuk awak . Saye langgar janji saye yang saye akan tunggu awak sampai bila-bila . Hati saye tetap tunggu awak . Saye takkan kacau hidup awak lepas nie . takkan cari awak lagi . awak teruskanlah niat awak kalau awak memang nak ada relay dengan perempuan tu . awak jangan ingat saye tak tau apa yang awak buat kat BBM awak . Its okay , saye tak marah pun :') Im okay with that . Anggaplah saye tak pernah wujud dalam hidup awak if bagi awak , saye nie terlalu menyibuk dalam hidup awak . And awak , if you really need someone , saye ade . I can be your friend . MAYBE . Awak take care kayh ? Saye dah takde dah untuk jage awak macam dulu . Makan ubat if awak demam . Jangan biar melarat . Kalau keluar , bawak sapu tangan .. sebab awak selalu selsema. Bawak panadol pergi mana-mana sebab awak selalu sakit kepala . Breakfast dulu sebelum keluar rumah . Makan dulu sebelum makan ubat . Nasihat saye yang terakhir untuk awak ..., jangan bagi harapan dekat perempuan lain macam awak bagi dekat saye. Dia akan sakit macam saye rase sekarang . Sakit dia sangat tak tertahan awak . Cukuplah saye sorang jea yang rasa :') 







I fall, I rise, I make mistakes, I live, I learn. I've been hurt, But I'm alive. I'm human, I'm not perfect, but I'm THANKFUL .


The prettiest smiles hide the deepest secrets, the prettiest eyes have cried the most tears & the kindest hearts have felt the most pain.


You're leaving because it's easier to walk away than fight for what you really want.


'I trust you' is better than 'I love you' because you may not always trust the person you love but you can always love the person you trust.


I'm strong because I know my weaknesses. I'm wise because I've been foolish. I laugh because I've known sadness.


If the only place where I could see you was in my dreams, I'd sleep forever :')


People say hate is a strong word, but so is love and people throw that around like its nothing.


It's funny how you think you actually mean something to someone, & they just turn around & prove you wrong.

.....................

 That's all for this post :') Assalamualaikum my lovely Readers :') Thanks for reading this.  

                                                                                                                                                         Kisah Alia ❤ 

Tuesday, 4 September 2012

*-Ku Pilih Hatimu-*


 Assalamualaikum To My Lovely Readers :') 
- Happy Merdeka Raya ! - 

..........................

Macammana raya korang ? Fun right ? Same with me. But , tak sehappy tahun lepas :'/ Tahun lepas raya dengan dia. Pagi-pagi tu kejut dia bangun , after semayang raya kiteorang tukar-tukar gambar :') Sangat comel masa tu sampai adik aku jealous . You know what sayang ? I miss you :'( .... hmm . 

Baru sekarang aku rasa apa yang orang single rasa selama nie . Selama nie aku tak pernah single lama macam sekarang . Aku akan ada pengganti at least seminggu . Now, dah nak masuk 2 bulan aku single . "PECAH RECORD" woii !! hahahah :D Aku bukan nak menunjuk yang aku nie macam murah sangat sebab senang sangat dapat pengganti , tapi ... itu ialah salah satu cara aku nak lupakan ex aku . Tipulah kalau aku cakap aku boleh lupakan ex aku . At least aku dah cuba right ? Dan aku dapat kurangkan sikit perasaan sayang aku kat ex aku tu . 

Bila aku rasa aku dah boleh harapkan lelaki nie , cinta kiteorang pulak tak direstui .. Apa punya sedih hidup aku nie ? hmm , salah aku mungkin ? aku dah tau mak dia tak suka aku , tapi aku still nak dekat dia. Siapa tak sayang woii ?!! Setahun dah weyh aku dengan dia . Ingat hati aku nie batu nisan agaknya boleh lupakan orang yang aku sayang macam tu jea ? Pulak kenangan dia dengan aku ...... PERGHHH ~! Merata-rata weyh :'( 

Korang semua pernah baca kan post-post aku yang lepas ? Tentang aku and Hafiz ? Korang tau kan cerita dia ? So , tak payah lah aku nak repeat balik semua cerita tu .Kalau aku repeat , korang yang tak terlarat baca karang ~ hmm  .... 


................................

Aku TERbaca blog Hafiz yang lama tu .. then baca balik conversation kiteorang yang lama-lama tu . Ya Allah , Tuhan jea yang tau macam mana condition hati aku masa tu :'( Menangis sampai migrain , demam . Aku rindu dia . Aku rindu kiteorang . Rindu kiteorang yang dulu . Kalaulah ada video cam dalam hati aku nie , dah lama aku upload bagi korang tengok :'( Mesti korang boleh rasa apa yang aku rasa . Aku rasa serbasalah sangat dengan dia. Aku rasa , salah satu sebab kiteorang break nie pun pasal aku . YES ! pasal aku ! aku sangat tak reti jaga perasaan dia :'( 


...................................


Aku baru sedar . Dia sebenarnya lelaki terbaik yang pernah ada dalam hidup aku . Aku baru sedar , selama nie dia tak pernah marah aku . Sekali pun tak pernah . Apatah lagi mencarut kat aku :'( Dia banyak sangat bersabar dengan perangai aku sampai tahap hati dia sakit sangat :'( Kenapa aku kejam sangat ? Jahatnyaa aku sakitkan hati orang yang aku sayang . Aku yang selalu marah dia . Aku banyak kali mencarut kat dia kalau aku tengah mengamok. Tapi , sikit pun dia tak pernah balas kat aku . Dia diam . Ya Allah :'( Kenapa aku buat macam tu ? Kenapa aku selalu sangat sakitkan hati dia ? And kiteorang dah break up , aku salahkan diri aku semua , dia still cakap aku tak salah pape . Dia still cakap hati dia tak sakit pun . Awakk , are you human ? And important thing is .... dia dah lama maafkan salah aku semua . Ya Allah , kenapa dia baik sangat ?! 

Ya Allah , aku sayang dia . aku nak dia kembali dalam hidup aku macam dulu . Biar dia yang mewarnai kegelapan hati aku nie. Biar dia yang mengisi kesunyian dalam hati aku . Hanya dia seorang yang ada dalam hati . Walaupun dia ingat aku nie kaki lelaki , tapi dia silap . aku sayang dia sorang jea . Dia cakap dia jahat . Dia takut . Yee ! awak sangat jahat ! :( awak curi hati saya . So , please always be mine ! :( I need you , I miss you . I love you . You are my heart . my love . my everything 


............................

So , korang dah tau kan kenapa aku single sampai sekarang ? Yeahh ~ aku sayang dia . sayang sangat-sangat . Aku harap dia ialah lelaki terakhir dalam hidup aku . SELAMANYA. Now , aku tunggu dia. tunggu ... tunggu ... dan tunggu . :')


..............................



















Note : ILOVEYOU  You're the one that I stay up all night thinking about... coming up with cute things that I wish could happen