Thursday, 5 December 2013

-F.R.E.E.D.O.M-


YAYYY ! I'M FREEDOM ! 

Assalamualaikum Dear Readers. Sorry Lia dah lama sangat tak update blog. Hm, busy exam. Mohon faham okay ? :p *muka bajet baik* hahaha. seriously lah busy :( hm. 

.....................

SAYA NUR ALIAH BINTI ABD HARIS TELAH MENAMATKAN SESI PERSEKOLAHAN PADA 2 DISEMBER 2013.

......................

Alhamdulillah , SPM tak sesusah yang dijangka. Just paper Perdagangan & Ekonomi rasa macam !@#$%^. hahahaha. Maybe sebab paper tu belakang2.., and tak sabar nak merdeka. Excited sangat sampai dah merdeka tak tau nak buat apa. Tu lah, lain kali jangan nak excited sangat nak habis sekolah bagai. Nanti jadi macam aku, rasa nak pergi sekolah je hari-hari. haishhh.... hahahahah. 

......................

Sepanjang zaman persekolahan yang aku lalui ni, pelbagai pahit getir kehidupan aku tempuh. Macam-macam jenis kawan jugak aku jumpa. Macam-macam jenis perangai jugak aku kena jadi sebab nak ikut tone dorang. hahahah. Last-last masa nak habis sekolah nie jugaklah kau jumpa true friend kau sampai kau tak boleh renggang langsung dengan diorang walaupun sehari. Rasa macam rindu gila bila tak jumpa sehari. Pulak dia memang jenis yang sebulu dengan kau, boleh terima apa yang kau buat, sama-sama otak gila,... Oleh kerana mereka inilah, kalau kau rasa nak ponteng sekolah pun, fikir dua tiga kali. Nak berhenti sekolah tu lagi lah seksa kemain. Alhamdulillah rumah diorang dekat, senang nak keluar sama-sama. Bayangkanlah, kat sekolah dengan diorang, petang-malam tuisyen dengan diorang, sabtu ahad study pun dengan diorang. Susahnya nak pisahkan kitaorang , seperti air dicincang tidak akan putus. hmm.... 


Bila korang susah & sedih, baru korang akan kenal.. siapa kawan , siapa lawan. Aku bukan nak berlagak macam dah besarlah. Tapi sepanjang aku sekolah and hidup nie, aku jumpa macam-macam jenis orang . Daripada sosial ke anti-sosial punya orang..., semua aku pernah kawan. Pulak aku nie jenis senang bergaul dengan orang, so, senang nak buat analisis tentang manusia zaman sekarang. hahahaha. Konklusinya, berkawan dengan semua sama je. Asal niat kau ikhlas nak berkawan, semua okay :) Dan yang paling penting, kau jadi diri sendiri. 


DEAR 5 KEKWA , GENG DATIN + KAK YONG yang ku sayangi. Thanks sebab jadi kawan lia for 2 years nie. Thanks to Allah for giving me friends like you guys. Without you guys, i won't be like who i am now. Me sayang awak semua. Jangan lupakan me bila dah berjaya. I'll never forget you guys. Macam-macam kita tempuh bersama. Gelak, nangis, gaduh sama-sama. Even bila sorang gaduh , semua gaduh. Ya Allah , bila lagilah aku nak rasa happy macam tu bila dah takde korang. May Allah bless you guys. Goodluck for your future. I wish all the best for you guys. All our memories never die. Insyaallah :')


.....Memories Of Us.....







































I MISS YOU AND I ALWAYS LOVE YOU GUYS :')





1 comment: